Over Ons

Training voor klinisch onderzoek professionals

Goed onderzoek doen, dat kun je leren

In de huidige klinische praktijk is het ondenkbaar dat een arts een onderzoek er ‘even bij’ doet. Voor goed uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek met mensen, zijn ook diverse andere professionals nodig die de arts-onderzoeker ondersteunen. En goed onderzoek uitvoeren, is een vak dat je kunt leren. Dat geldt voor iedere individuele betrokkene, van opdrachtgever, arts-onderzoeker en wetenschapscoördinator tot researchverpleegkundige. Professionals die weten wat ze doen, dragen bij tot een betere kwaliteit van het onderzoek.

Voor deze professionals is het nodig om kennis te hebben van zowel het proces van onderzoek verrichten, als van de geldende wet- en regelgeving. Dat is in het belang van de opdrachtgever en de onderzoeker, maar vooral ook in het belang van de patiënt voor wie de onderzoeksresultaten bedoeld zijn.

Daarom creëert de DCRF Academie een moderne, efficiënte online leeromgeving met als doel training beschikbaar te maken voor iedereen die betrokken is bij medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen. Met behulp van e-learningtechnieken, een geëngageerde gemeenschap van gebruikers en haar netwerk, heeft de DCRF Academie de ambitie om training te innoveren en gebruiksvriendelijke oplossingen aan te reiken.

De DCRF Academie is opgericht door de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) met als doel de deskundigheid op het gebied van klinisch onderzoek in Nederland te bevorderen. De DCRF streeft naar professionals die weten wat ze doen. .

Blijf op de hoogte